sobota 23. decembra 2017

Záhradná chatka má využitie po celý rok, darujte si ju na nový rok!

Záhradné chatky sú jednoduchšie, ale aj zložitejšie domy, ktoré využívame najmä v záhradách. Môžu predstavovať dominantu alebo môžu byť súčasťou rodinného domu. Aké využitie má záhradný domček a ako ho môžete využívať po celý rok? A prečo je napríklad vhodným vianočným darčekom?


Samostatný záhradný domček ako súčasť záhrady

Záhrada je miestom, kam chodíme relaxovať. Či už v tej forme, že tam pestujeme rôzne plodiny a kvety (ako psychohygiena) alebo tam chodíme len relaxovať s knihou alebo priateľmi. Záhradné chatky slúžia v tomto prípade v prvom rade ako útočisko pred zlým počasím alebo príliš silným slnkom. Takisto si v ňom môžeme oddýchnuť od práce a uvariť si napríklad čaj. Na trhu nájdete domčeky rôznych tvarov a veľkostí. Na to, aby ste si zabezpečili základné pohodlie nemusíte vôbec stavať veľké domy. Postačí malý domček, ktorý dostanete už aj s podkrovím. Mať podkrovie je skvelý nápad ako si zabezpečiť ešte väčší relax. Ak ste celý deň v záhrade a zastihne vás tma alebo ste tak unavení, že sa vám jednoducho nechce ísť domov? Potom je práve toto ideálna voľba. A postaviť si ho môžete aj úplne sami. Dokonca sme pre vás pripravili aj inšpiratívny návod ako domček úspešne zmontovať. Presne takýto domček sa má využitie aj v zime. Ak vás prestane baviť ruch veľkomesta, tak si stačí vziať obľúbenú knihu a čaj a ísť zrelaxovať do záhrady. Záhradné domčeky môžete jednoduchým spôsobom vykúriť a takisto priviesť elektrickú prípojku. O tom ako vykúriť záhradné domčeky sme písali tu.



Záhradný domček ako súčasť rodinného domu

Máte rodinný dom? Potom nie je nič lepšie ako mať záhradný domček. Záhradné chatky ako súčasť rodinných domov majú rôzne využitie. Napríklad pre návštevy. Nie vždy máte chuť a náladu vodiť všetkých hostí do svojho príbytku. Záhradné chatky sú preto ideálnou voľbou. Zariaďte ich ako miesto stretávania sa s vašimi známymi. Stačí elektrická prípojka, aby ste si mohli zapojiť vykurovanie, prípadne uvariť niečo dobré. Takisto je dovnútra možné umiestniť krb a vytvoríte ideálne miesto na oddych a pokoj. Alebo napríklad aj na párty. Usporiadať párty alebo oslavu v záhradnom domčeku má hneď niekoľko výhod. Nebudete mať neporiadok vo vašom dome, kde bývate. Vaši hostia sa budú takisto cítiť príjemnejšie, pretože si nebudú musieť až tak veľmi dávať pozor. Skúste si napríklad zariadiť domček v nejakom štýle a uvidíte ako sa hostia budú tešiť. Veľmi obľúbeným a prírodným štýlom zariadenia je napríklad škandinávsky štýl. Viac o zariadení domčeku v škandinávskom štýle sa dočítate napríklad tu. Záhradný domček na tento účel môže byť takisto rôznej veľkosti. na rozdiel od vyššie spomínaného domčeka však nemusí mať nutne podkrovie a miesto na spanie.


Záhradné domčeky pre deti

Tento typ záhradného domčeka sa tiež využíva ako súčasť záhrady. Môže sa nachádzať buď pri rodinnom dome alebo ako súčasť záhrady. Alebo môžete mať jeden domček vy a jeden deti. Záhradné domčeky pre deti môžu byť inšpiratívnym a kreatívnym miestom, kde budú mať vaše deti priestor pre seba a svoje aktivity. Môžu si ho zariadiť alebo len sa v ňom hrať. Na trhu existujú záhradné chatky z rôznych materiálov a rôznych konštrukcií. Či už plastové alebo drevené.Ideálnou voľbou sú však tie drevené, pretože - za predpokladu, že nájdete kvalitného výrobcu - vydržia ozaj dlhú dobu. A môžete ho spolu s deťmi zafarbiť na rôznu farbu a tu sa fantázii ozaj medze nekladú.


Je záhradný domček dobrým darčekom na Vianoce alebo na nový rok?

Ako je napísané vyššie, tak záhradné domčeky majú rôzne využitie. Samozrejme nie sú uvedené všetky možnosti, ale tie najčastejšie. V prípade záhrady sú priam nevyhnutnosťou. Pre deti je to riešenie, ktoré ocenia nielen deti, ale aj vy. A v prípade rodinného domu je to ideálna voľba ako spojiť príjemné s užitočným. A všetky tieto dôvody sú odpoveďou na to, prečo je domček vhodný ako darček na Vianoce alebo do nového roku. Urobte si radosť celá rodina. Do nového roku si kúpte záhradný domček a už teraz môžete rozmýšľať ako ho budete využívať a ako si ho zariadite.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Záhradná chatka má využitie po celý rok, darujte si ju na nový rok!

Záhradné chatky sú jednoduchšie, ale aj zložitejšie domy, ktoré využívame najmä v záhradách. Môžu predstavovať dominantu alebo môžu byť sú...